Vaatlaser

Wat is een vaatlaser behandeling? 

Bij een vaatlaserbehandeling gebruiken we een laser om zichtbare bloedvaten te behandelen. Denk hierbij aan rode of blauwe adertje of bloedvaten die zich direct onder de huid bevinden. We richten de laserstraal op het bloedvaatje, waardoor deze als het ware wordt dichtgeschroeid. Het bloedvat wordt eerst donkerder van kleur. Na een paar dagen ruimt het lichaam het vaatje op. Daar zie je dus niks meer van!

Wij werken in onze praktijk met de QuadroPro Star Yellow diodelaser met een lichtsterkte van 577 nanometer. Hiermee kunnen we zowel vasculaire afwijkingen als pigmentafwijkingen in de huid behandelen. 

Waarvoor wordt een vaatlaser gebruikt? 

Een vaatlaser kan voor verschillende soorten vaten worden toegepast. Heb jij last van één van onderstaande punten? Dan kan een vaatlaser daarbij helpen! 

  • Teleangiëctasieën
  • Spidernaevi
  • Couperose
  • Rosacea
  • Hemangiomen
  • Naevus flammeus (wijnvlekken) 
  • (Cherry) angiomen (bloedblaasjes)

Wat kan ik thuis doen? 

Bescherm jezelf vóór en na de behandeling goed tegen de zon. De huid mag namelijk niet zongebruind zijn wanneer we met de vaatlaser aan de slag gaan. Maak ook na de behandeling gebruik van een zonbescherming met tenminste SPF30. 

Wordt deze behandeling vergoed door de verzekering? 

Deze behandeling wordt meestal niet vergoed door je verzekeraar. Toch zijn er altijd uitzonderingen op die regel. Laten de indicatie en jouw aanvullende verzekering het toe? Dan kan het zo zijn dat jouw behandeling namelijk wel vergoed wordt. Dit controleren we graag voor je. 

Maak nu een afspraak

Wilt u meer informatie over onze behandelingen of wilt u een afspraak maken? Bel dan +31 (0) 10-203 78 66 of vul onderstaand contactformulier in.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Ik heb interesse in of wil een afspraak maken voor:
Select an option
Ik wil graag een andere afspraak maken
Select an option
Dit is een verplicht veld

Overige behandelingen