Pigmentlaser

Wat is een pigmentlaser behandeling? 

Pigmentvlekken ontstaan doordat de pigmentcellen (melanocyten) in de huid niet gelijkmatig worden verdeeld. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Pigmentvlekken kunnen bijvoorbeeld erfelijk zijn, of ontstaan door zonschade. Bij een pigmentlaserbehandeling richten we een laserstraal op de pigmentatie, waardoor het pigment wordt opgelost.

Wij werken in onze praktijk met de QuadroPro Star Yellow diodelaser met een lichtsterkte van 577 nanometer. Hiermee kunnen we zowel vasculaire afwijkingen als pigmentafwijkingen in de huid behandelen. 

Waarvoor wordt een pigmentlaser gebruikt? 

Een pigmentlaser kan bij verschillende soorten pigmentafwijkingen worden toegepast. Heb jij last van één van onderstaande punten? Dan kan een pigmentlaser daarbij helpen! Let wel: soms zijn er meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. 

  • Lentigo solaris (zonschade)
  • Lentigo senilis (ouderdomsvlekken)
  • Huidwratten
  • Syringomen 

Wat kan ik thuis doen? 

Bescherm jezelf vóór en na de behandeling goed tegen de zon. De zon kan namelijk voor pigmentverschuiving zorgen en dus voor nieuwe pigmentvlekken of depigmentatie. Bescherm je huid daarom goed met een zonbescherming met tenminste SPF30.

Wordt deze behandeling vergoed door de verzekering? 

Deze behandeling wordt meestal niet vergoed door je verzekeraar. Toch zijn er altijd uitzonderingen op die regel. Laten de indicatie en jouw aanvullende verzekering het toe? Dan kan het zo zijn dat jouw behandeling namelijk wel vergoed wordt. Dit controleren we graag voor je. 

Maak nu een afspraak

Wilt u meer informatie over onze behandelingen of wilt u een afspraak maken? Bel dan +31 (0) 10-203 78 66 of vul onderstaand contactformulier in.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Ik heb interesse in of wil een afspraak maken voor:
Select an option
Ik wil graag een andere afspraak maken
Select an option
Dit is een verplicht veld

Overige behandelingen