Elektro coagulatie en curettage

Wat zijn elektro coagulatie en curettage? 

Wil jij een goedaardige maar ongewenste huidtumor – zoals een (steel)wratje of ouderdomsvlek – verwijderen? Dat kan. En wel met behulp van elektro coagulatie of curettage. We leggen je uit wat dat inhoudt.

Bij elektro coagulatie maken we gebruik van stroom. We stippen het plekje aan met een puntvormige naald en verhitten deze waardoor het plekje wegbrandt. Er ontstaat een korstje dat na verloop van tijd vanzelf loslaat.

Bij curettage wordt de huidafwijking weggeschraapt met een klein mesje. Het wondje dekken we af met gaas. Toch kan het voorkomen dat het wondje gaat bloeden, draag daarom kleding die vies mag worden. Na enkele dagen ontstaat er een korstje, ook deze laat vanzelf los. 

Waarvoor worden elektro coagulatie en curettage gebruikt? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, wordt zowel elektro coagulatie als curettage ingezet bij het verwijderen van goedaardige huidtumoren. Denk hierbij aan wratjes, ouderdomsvlekken, cysten en moedervlekken. Weten of jouw plekjes verwijderd kunnen worden door middel van elektro coagulatie of curettage? Kom dan langs in de praktijk of neem contact op

Wat kan ik thuis doen? 

Goede nazorg is essentieel om infecties en littekens te voorkomen. Houd de korstjes soepel door deze regelmatig in te vetten met een crème. Probeer daarnaast krabben te vermijden, zo kan de huid het mooiste en beste genezen.

Wordt deze behandeling vergoed door de verzekering? 

Elektro coagulatie en curretage kunnen vergoed worden wanneer de indicatie en jouw aanvullende zorgverzekering het toelaten. Weten of dit ook voor jou geldt? We controleren het graag voor je.

Maak nu een afspraak

Wilt u meer informatie over onze behandelingen of wilt u een afspraak maken? Bel dan +31 (0) 10-203 78 66 of vul onderstaand contactformulier in.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Ik heb interesse in of wil een afspraak maken voor:
Select an option
Ik wil graag een andere afspraak maken
Select an option
Dit is een verplicht veld

Overige behandelingen