Laser ontharen

Wat is laser ontharen? 

Bij laserontharing gebruiken we een gerichte lichtstraal om ongewenst haar te verwijderen. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment in de haren en wordt vervolgens omgezet in warmte. Dit zorgt ervoor dat een haarzakje geen nieuwe haren meer kan produceren. Een zachte en gladde huid dus!

Wij gebruiken voor deze behandeling een Cynosure Palomar Vectus diode laser met een golflengte van 810 nanometer. Dankzij dit hoge vermogen kunnen zelfs de meeste fijne én meest dikke haren effectief verwijderd worden. 

Waarvoor wordt laser ontharen gebruikt? 

Laser ontharen is niet pijnloos, maar wel ontzettend effectief en snel. Het kan in principe op ieder lichaamsdeel worden toegepast, mits de haren donker genoeg van kleur zijn. Wil jij lichte haren laten verwijderen? Kies dan voor elektrisch epileren

Wat is het verschil tussen IPL en laser? 

Een goede vraag met een eenvoudig antwoord. We leggen het je uit.

Een laser zendt een gebundelde en ontzettend krachtige energiestraal van één golflengte uit. Er gaat hierbij geen licht verloren, waardoor een laserbehandeling optimaal effectief is. Het licht bij IPL wordt uitgezonden in meerdere golflengtes, net als bij een gewone lamp. Hierdoor verliezen we veel van de effectieve kracht van het licht. De haarzakjes en -wortels worden dan ook minder goed vernietigd. Het resultaat? De ongewenste haren steken terug de kop op. 

Wat kan ik thuis doen? 

Stop tenminste 4 weken vóór de behandeling met epileren en harsen. Dit maakt de behandeling namelijk minder doeltreffend. Je mag de haren tot de avond voor de behandeling wel scheren. Dit is zelfs nodig voor de behandeling. Bescherm tijdens en na je behandelingen de behandelde huid tegen de zon. Gebruik hiervoor zonbescherming met tenminste factor 30. 

Wordt deze behandeling vergoed door de verzekering? 

Laser ontharen wordt meestal niet vergoed door je verzekeraar. Toch zijn er altijd uitzonderingen op die regel. Laten de indicatie en jouw aanvullende verzekering het toe? Dan kan het zo zijn dat jouw behandeling namelijk wel vergoed wordt. Dit controleren we graag voor je. 

Maak nu een afspraak

Wilt u meer informatie over onze behandelingen of wilt u een afspraak maken? Bel dan +31 (0) 10-203 78 66 of vul onderstaand contactformulier in.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Ik heb interesse in of wil een afspraak maken voor:
Select an option
Ik wil graag een andere afspraak maken
Select an option
Dit is een verplicht veld

Overige behandelingen