Chemische peeling

Wat is een chemische peeling? 

Bij een chemische peeling brengen we – afhankelijk van jouw huidprobleem – één of meerdere zuren aan op de huid. Dit werkt exfoliërend. De bovenste, dode huidlaag laat in een versneld tempo los. Maar dat niet alleen. Tegelijkertijd vernieuwd de onderliggende huid ook sneller. Dit zorgt voor een vollere, zachtere en egalere huid. Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat jouw huidbarrière beschadigd.

Er zijn verschillende soorten chemische peelings. Deze kunnen we onderverdelen in twee groepen: de Alpha Hydroxy zuren (AHA) en Beta Hydroxy zuren (BHA). AHA’s zijn oplosbaar in water en stimuleren de celvernieuwing. Deze zijn ideaal voor mensen met een droge, normale of zonbeschadigde huid, dankzij het vochtinbrengend vermogen van de behandeling. BHA’s zijn juist oplosbaar in vet. Deze werken ontstekingsremmend en antibacterieel. Dit maakt een behandeling met BHA’s ideaal voor mensen met een vettere huid.

Waarvoor wordt een chemische peeling gebruikt? 

Een chemische peeling is geschikt voor alle huidtypes. Een chemische peeling kan helpen wanneer je bijvoorbeeld: 

  • Pigmentvlekken en littekens wil vervagen 
  • Je huidstructuur wil verbeteren 
  • Grove poriën en fijne lijntjes wil verkleinen 
  • Acne en overtollige talgproductie wil verminderen

Met andere woorden: jij loopt blakend van het zelfvertrouwen weer naar buiten. 

Wat kan ik thuis doen? 

Jij wil zo lang mogelijk van jouw resultaten kunnen genieten. Logisch. Daarom gebruik je ook thuis de juiste producten. Deze zijn verkrijgbaar in onze kliniek. Vraag ernaar tijdens het intakegesprek of tijdens de behandeling. 

Wordt deze behandeling vergoed door de verzekering? 

Een chemische peeling kan vergoed worden wanneer de indicatie en jouw aanvullende zorgverzekering het toelaten. Weten of dit ook voor jou geldt? We controleren het graag voor je.  

Maak nu een afspraak

Wilt u meer informatie over onze behandelingen of wilt u een afspraak maken? Bel dan +31 (0) 10-203 78 66 of vul onderstaand contactformulier in.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Ik heb interesse in of wil een afspraak maken voor:
Selecteer een optie
Ik wil graag een andere afspraak maken
Selecteer een optie
Dit is een verplicht veld

Overige behandelingen